Cirkus..

…Excerno har i helgen varit i Tvååker på utställning. Detta i tropisk hetta, många hundar och övernattning i långfärdsbussen med vidhörande tält. En härlig helg har vi haft. Nu är vi hemma igen och njuter av högsommarvärmen, pustar, stönar och svettas tillsammans med hundarna.

Klockan är 06.50 och jag har varit uppe sedan 5! Då fick nämligen någon av Schappevalparna den ljusa ideén att det var dags för mat och lek…. Jag for upp för att de inte skulle väcka resten av familjen och fick tyst på dem. Sen var det omöjligt att somna om i värmen, det är 26.6 grader varmt ute redan. Så jag gick ut med Bouviertjejerna och de vuxna hundarna i hundgården för att de skulle få kissa. Jag kände mig lite som Tomas Ledin när jag traskade runt där ute så tidigt på morgonen medan solen var på väg att bryta igenom diset. Ni vet när han sjunger ”sommaren är kort…”, med den obetydliga skillnaden att han får sand mellan tårna i sina plastsandaler, själv balanserade jag runt på singeln plockandes upp en och annan hundskit, men det får nog bli en dag på stranden…

Nu har alla hundar kommit till ro igen, jag har gjort mig en stor kopp Cappuchini (stavas det så?) och skriver lite i bloggen vilket jag inte gjort på ett tag. Det är ju ganska lugna dagar för tillfället, det är för varmt för att vara aktiv. Hundarna ligger mest och flåsar, hästarna flåsar visserligen inte men ingen är speciellt sugen på aktivitet så det får vara. Det mesta verkar gå ut på att se till så att alla har gott om vatten att dricka och skugga att svalka sig i.

Helgens utställning var i alla fall en trevlig upplevelse för vår skull. Långfärdsbussen packades i torsdags kväll, sent i torsdags kväll, planering är ju inte min starka sida. Så Bouviererna fick sig en snabb genomkamning framemot tio-tiden och sedan hade jag planerat att jag skulle packa bilen. Men se medan jag stod i trimrummet hade Stefan lyckats med bedriften att bli inbjuden till grannen på kaffe med vidhörande whiskey och av någon anledning ansågs jag också sätta mig ner där och vara social eftersom jag inte gillar starka grejor fick jag kaffe och tantlikör, mysigt att kunna sitta ute till tolv på natten i bara kortärmat. Detta resulterade naturligtvis i att bussen inte blev färdigpackad förrän framemot 1 på natten, som sagt, planering…

I fredags morse hade jag i alla fall lyckats prega in utställningstält, busstält, burar, trimbord, utställningsväska, väska med kläder, madrasser, täcke, sovsäck, 5 hundar och en unge i bilen och begav mig mot Tvååker. Yngste sonen skulle följa med och vi skulle köra vår ”camping light” på husbilsparkeringen utanför utställningen så att vi slapp köra fram och tillbaka. I vanlig ordning anlände vi i sista sekunden till utställningen men lyckades ändå få parkering precis utanför entrén ( om det är någonting jag är bra på här i livet så är det att flörta till mig bra parkeringsplatser på utställningar, inte mycket till talang, jag vet, men användbar om man som jag tillbringar mycket tid på sådana arrangemang :-) )

Det var jättevarmt redan på morgonen så det var inte tal om att lämna några hundar i bilen mer än en liten liten stund. Solen gömde sig fortfarande bakom molnen så planen var att rusa in med Bouviererna, sätta upp tältet och burarna och sedan rusa ut och hämta in Schapparna. Ut med allt från bilen och så iväg. Vi fick upp allt men jag insåg snabbt att jag inte skulle hinna ut och hämta Schapparna innan Ozzy skulle in i ringen. Ludde fick i uppdrag att rota fram Schapparnas pass ute i bilen och försöka krångla sig in med dem på utställningen medan jag ställde Bouviererna.

Stackars unge, om han inte lyckades hitta passen skulle han öppna bakluckan och stanna hos Schapparna tills jag kom ut. Det vimlar ju inte precis av Bouvierer på utställningar så det skulle inte ta så många minuter innan jag var klar. Ozzy var först in, han for som vanligt runt som ett torrt skinn i ringen, ”stackars dig” sa domaren och flinade. Han är liksom inte så lätt att visa, tokstollen. Men glad och vänlig är han så man får väl vara glad för det lilla… Han fick i alla fall en strålande kritik och blev bästa hane, i mördande konkurrens med 1! annan hane. Jag hade med mig Rocca som skulle in i Championklass där hon var ensam, efter att ha krånglat sig igenom den med äran i behåll blev hon sedan bästa tik av hela 3! tikar. Sedan hade hon den dåliga smaken att slå Ozzy och bli BIR vilket inte alls var planen, men jag måste ju hålla med domaren om att hon är den bättre av de två. Jag fick hjälp av Schapendoes-Pernilla att visa Ozzy i BIR/BIM, stackars dig sa domaren igen, när Ozzy kom infarandes med henne, ja, ja. Tack för det Pernilla, nu är du en erfarenhet rikare :-)

När Bouviererna var klara rusade jag iväg för att rädda min stackar son som jag trodde satt och led med Schapparna ute i bilen. Men när jag kom ut till parkeringen var bilen igenbommad och varken unge eller Schappar syntes till. Snabbt tillbaka till tältet och där satt Schapparna snyggt parkerade i burar och sonen låg på en filt och käkade bigaråer. Han hade till slut hittat rätt pass, fått på Schapparna någorlunda rätt koppel och krånglat sig in på utställningen med mycket möda och stort besvär eftersom halsbandet han satt på Laguna var alldeles för stort. Det resulterade i att hon drog sig ur det med jämna mellanrum, vilket i och för sig inte besvärade henne nämnvärt.

När allt detta var klart anslöt Jeanette och hennes hundar till tältet och vi kunde lugnt luta oss tillbaka i solskenet i väntan på att Schapparna skulle börja. Yuma blev i alla fall BIR valp och Yazhi BIM valp, de var de enda valparna där så det var inte så svårt. Hagge fick en slät 1a och Laguna charmade åt sig bästa tik. Tikcertet gick till Skogsbygdens Queen of Hearts, vilket var lägligt för deras del då det innebar att hon blev SE UCH. Bra planerat eftersom hon skulle paras dagen efter! Grattis till det. Ingela som äger henne hade dessutom vänligheten att ha med sig en flaska vin till mig som tack för flera minuters hjälp per telefon. Ibland blir man glatt överraskad, tack Ingela.

Jag kanske ska ta tillfället i akt och påpeka för Er som läser här att jag från och till tar mig ett glas vatten, jag dricker inte vin 7 dagar i veckan. Det känns som om jag borde klargöra det eftersom jag sedan jag började skriva blog får en flaska vin lite då och då av folk som vill vara snälla och då ofta med kommentaren ”vi har ju läst på din blog att du tycker om vin”…

Saqui blev i alla fall bästa hane och Wamblee 2a bästa hane om jag inte minns fel. Hanhundscertet gick till Boisterous Indigo Blue, grattis till det. Laguna avslutade med att bli BIR. Resten av dagen gick vi mest omkring och mös, käkade god laxlunch, kaffe och glass i över 30 graders värme. Grupp 1 gick sist och det var ingen stor succe för oss. Yuma blev utplockad i valp-BISet men inte placerad. Rocca var måttligt road av att springa runt i en finalring efter en varm dag så hon var inte precis någon artist i ringen. Laguna var som vanligt glad som en lärka och travade tjusigt runt i både veteranfinal och grupp 1 men vad hjälpte det?

När allt var klart och vi hade släpat bort tält, alla burar, bord och hundar till morgondagens ring var klockan nästan 19. Jag och Ludde lastade in våra hundar i bilen och körde över till husbilsparkeringen. Där monterade vi upp tältet, fixade iordning madrasser, bord etc och sedan gav vi oss iväg för att proviantera. Vi köpte snacks och pizza. När vi kom ut från pizzerian vid 21.30-tiden var det fortfarande 30 grader varmt! Sedan satt vi vid vårt lilla bo och myste i sommarvärmen, med pizza, läsk, ostbågar och ja, jag drack ett glas rött…

Dagen efter vaknade jag klockan 6 av att en övernitisk parkeringsvakt knackade på bilrutan och tyckte att jag skulle masa mig upp och betala campingavgift. Fram till kl 7 knackade skrället på bilen ungefär en gång i kvarten, vid 7 snåret gav hon upp för då hörde jag att hon sa till en av de andra att de skulle hålla koll på oss och ta betalt så fort vi stack ut näsan ur tältet. Det gjorde jag strax efter 7 och då var det redan kö in till utställningen, trots att de inte öppnade grindarna förrän 7.30. Jag ilade iväg till toaletten och gick tillbaka för att hämta hundarna (och betalade för parkeringen). Schapparna skulle in som första ras så jag gick in med alla hundarna och satte dem i tältet som vi dagen innan hade placerat strategiskt under ett träd där vi skulle ha skugga hela dagen. Sedan köpte jag kaffe och en nybakad munk och lutade mig tillbaka. Skönt att för en gångs skull vara på plats i god tid.

Yuma avslutade valpkarriären med att återigen bli BIR valp, BIM blev i vanlig ordning Yazhi. Saqui blev bästa hane och Wamblee 3e bhkl. Hanhundscertet gick till Schappelyckans Asko, grattis till det! Bland tikarna bar det sig inte bättre än att Laguna och Hagge var de enda som fick CK så Laguna blev bästa tik och Hagge 2a. Hagge tog därmed sitt sista cert och blev Champion. Kul, men ändå inte, för i Championklass har hon nog inte mycket att hämta ännu.  Kul för oss också därför att Nilo nu har certvinnare och Champions i alla sina kullar (4 kullar i Sverige och 1 i Danmark).

Ozzy lyckades sedan med bedriften att bli BIR i Bouvierringen, han var ensam…. Grupp 1 skulle gå först så vi räknade med att komma iväg hemåt i tid, skönt med tanke på värmen som verkligen var tryckande. I förhandsgranskningen innan finalerna lyckades en ganska otrevlig ringsekreterare strula till det så att Yuma inte blev förhandsgranskad vilket resulterade i att Jeanett var rasande. Ett tag var jag orolig för att hon skulle hoppa in och nita honom, arg som ett bi var hon. Laguna blev utplockad i veteranfinalen men inte placerad. Ozzy åkte ut ur finalen fortaren än vi hann säga flaska men Laguna blev utplockad! Så vi avslutade helgen med en Reservplacering i grupp 1, härliga Laguna. Hon hade sin egen lilla ”fan-club” i domartältet, lördagens domare var helt betagen i henne plus att några holländska domare fanns på plats och hejade, jätteroligt.

Som grädde på moset blev Ingers egenuppfödda Beardedcollie, Highflying Up Up and Away BIG1! Så vi var ju tvugna att stanna kvar och titta på BIS finalen. Alla behöver ju en liten hejarklack. Vi gjorde tydligen ett bra jobb för de blev utplockade och slutade som BIS3, stort Grattis Inger!!

Sedan packade vi in alla och allt i bilen och styrde kosan mot Skåneland igen. Väl hemma bjöd Stefan på grillat, härligt med en dusch och sedan god mat i uterummet efter en lång varm helg.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Cirkus..

  1. Annelie skriver:

    Grattis hälsar Annelie! Yoki hälsar, att hon tycker det är bra med en utställningslat matte när termometern visar 30 +. Må så gott allesammans.

  2. Susanne Hall skriver:

    Jag önskar verkligen att jag hade lite av din parkeringstalang! Vi fick gå en halvmil – i bastuhetta!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>