Dansk Vinnarutställning 2010..

….var det i Herning i helgen. Vi skulle ju naturligtvis dit. Dessutom var det ju en tvådagars utställning så det vill man ju inte missa. Rocca ledde redan tävlingen om årets Rasevinnare i Danmark men för att vara helt säker så behövde hon åtmonstone ett BIR i helgen. 

Jag hade ju räknat ut att det här skulle bli en lugn resa. Anmälde Rocca båda dagarna, Tarantella den ena dagen och Troll den andra, förståndig som jag är tänkte jag att det skulle bli lugnt och skönt. En valp om dagen och så Rocca, rena semestern. I sista stund anmälde jag även Hagge till söndagens utställning. Det kändes ju lite dumt att åka och inte ha en enda Schappe med mig. Så det fick bli Hagge den här gången.

Jag och Ditte skulle köra tillsammans och vi hade bestämt oss för att köra tidigt på lördagsmorgonen för i Danmark börjar ju inte bedömningen förrän kl 10 så det skulle fungera. Eller….. Kollade av en slump PMet framemot fredag lunch och hoppsan! Det visar sig att bedömningen startar redan kl 9, ganska logiskt eftersom alla grupper gick båda dagarna…. Alla som känner mig vet ju vid det här laget att jag är en person med god framförhållning och att planering är en av mina starka sidor…. :) Snabbt fick vi alltså bestämma oss för att köra redan på fredagen. Ditte jobbade och hon har ju gått i en bra skola så hon hade inte heller putsat klart sina hundar. Förstår inte var hon har lärt sig det…. Hagge var klar men ingen av mina Bouvierer var färdiga.

Ut som ett skott i trimrummet Troll och Tarantula gick snabbt att putsa till. De är för goa de där två, står som klippor på trimbordet och viftar sakta på svansarna. De viftar i och för sig på svansarna 23.5 timme om dygnet men ändå, härligt. Vad man än gör med dem så går svansen. Göra rent öronen, svansen viftar. Klippa klorna, svansen viftar…you name it, härliga tjejer! Rocca fick sig också en snabb runda. Det är ju inte så länge sedan hon var på utställning så det var mest lite puts. När hundarna var klara skulle jag köra Stefan till bussen, Ludde till en kompis, hämta spån till hästarna och en liten runda till vet för att fixa avmaskningen på hundarna….For som en skållad iller. Upp till stallet, mockade, tog in hästarna, spolade av dem och fodrade. Sedan hem igen för att packa bilen.

Ditte hade fått den ljusa iden att hon skulle ha med sig en av hennes valpar så jag fick montera ut ett av sätena för att få in en bur extra. Sätena väger ca 80 kg styck och eftersom ingen var hemma fick jag bära in det själv, inte kul för ryggen. Sent om sider var i alla fall bilen packad, hundarna lastade och jag på väg mot båten… Hann med en båt som gick 21.50….lite i senaste laget när man har 40 mil att köra…

Plockade upp Ditte och hennes 3 Bouvierer i Helsingör och styrde kosan mot Herning. Ätit hade jag inte gjort sedan lunch men min fiffiga plan var att köpa något att äta på vägen. Sticka in på en mack och få i mig något snabbt. Men då hade jag inte tänkt på att Danskarna inte tänker som jag…det gick banne mig inte att få tag på något att äta inte en ända mack hade mat. De stängde alla kl 22! Vi var i alla fall framme i Herning vid 1-snåret på natten. Snabbt ut med hundarna på en rastning och så in på rummet. Drack vars ett glas vin och sedan slängde vi oss i säng. Varken jag eller Ditte kunde sova så det blev en lång natt och två trötta utställare som släpade sig upp kl 7 morgonen efter.

Vi hade i alla fall räknat ut att om vi var vid utställningen kl 8 så hade vi gott om tid. I vanlig ordning snikade vi oss fram med Excernomobilen till entren och fick en bra parkering, DET är jag i alla fall bra på… Däremot var det tokkö för att komma in, det brukar ju aldrig vara kö för att komma in när man är  i Danmark. Panik! Vi tog oss i alla fall in med alla burar, trimbord, några av hundarna och kom på plats. Ut igen för att hämta resten av hundarn, hur blev det så här? jag hade ju bara några hundar med mig, det här skulle ju vara en lugn utställning…jag skulle ju i princip bara sitta på en stol och ta det lugnt, fattar INGENTING!!

Tarantula skulle in först, det var 2 valpar anmälda. Fick på henne ett utställningskoppel och sprang lite fram och tillbaka med henne utanför ringen. Varken hon eller Troll har ju varit ute på det här sättet förrut, men de tyckte att det var lattjolajbanlåda. Ställde upp henne några gånger och det fixade hon också fint. Speed-utställnings-träning :) Den första valpen ville inte alls, domaren kunde inte ens hälsa på den, så den fick ingenting med sig. Tarantula tyckte däremot att det var störtkul och både ställde upp sig och sprang så tjusigt, härliga tjej. Tarantula fick en kanonkritik men bara L för domaren var inte nöjd med hennes bett, nu har hon ju inte växt klart så kommentaren var att vi ska hålla tummarna. Hon stod länge och funderade över Tarantula men bestämde sig till sist för att gå på den hårdare linjen. Vad glad jag blir över domare som faktiskt gör det de ska göra och inte släpper igenom sånt som de inte tycker är ok. Det är faktiskt enda sättet att uppehålla kvaliteten på en ras, domarna är så viktiga.

5 vuxna Bouvierer var anmälda. Bästa hane blev DKCH NUCH INTCH IPO I Carmson’s Charming Cudjo. I bästa tikklass var det 3 championtikar. Bästa tik och BIR blev Rocca, 2a bästa tik blev DKCH SUCH NUCH INTCH IPO III Carmson’s Cute Caya. Dessa 3 var de enda som fick Excellent.

Nu skulle vi ta det lugnt. Bara köpa kaffe och en macka till frukost. HA, det var inte det enklaste. För det första har jag en fantastisk förmåga att gå vilse i Hernings mässhallar. Jag hittar aldrig dit jag ska, för det andra visade det sig att det inte fanns en endaste liten fralla att uppbringa. Så efter att ha yrat omkring i över en halvtimma gav vi upp och köpte kaffe i ståndet precis bedvid där vi stått när vi började leta… Vi hann också bort till Schapperingen där Fanica Rosita Roselil blev BIR och Carezzandos Don Diego BIM. Grattis till det. I samma ring gick Bearded Collie och där hade Inger blivit BIR med sin Bunny. Där blev vi också bjudna på god Sweetpotatoepie.

Grupperna skulle börja kl 15 men vi insåg snabbt att det skulle bli en lång väntan. Grupp 1 gick sist så vi väntade, och väntade och väntade. Klockan var närmre 18.30 när vi väl fick komma in i stora ringen och vid det laget var både vi och hundarna duktigt trötta. Rocca skötte sig som vanligt väl men blev inte utplockad. Snabbt iväg och hämta de andra hundarna. In i bilen och mot restaurangen där vi skulle äta tillsammans med nya och gamla vänner. Nu visade det sig att det inte var helt lätt att hitta dit. GPSen vägrade ta adressen så vi fick leta oss fram ”manuellt”. Detta i sin tur ledde till att Excernomobilen plötsligt befann sig på gågatan i Herning, inte helt lätt att diskret försöka snitsla sig fram mellan de gående med en stor RÖD buss. Ditte sa snabbt att om vi blev stoppade skulle hon låtsas vara svensk, som om DET skulle hjälpa :) När jag hittade en väg därifrån hamnade vi istället MOT trafiken på en enkelriktad gata…. Till slut kom vi i alla fall fram till restaurangen med livet i behåll. Fick i oss god mat och detta i trevligt sällskap. Framemot 22-tiden gav vi oss iväg tillbaka till kasernen. Väl där lyckades jag demolera en mur och sidan på Excernomobilen, vars skjutdörr nu bara kan öppnas till hälften och på kasernen i Herning finns det numera en snyggt rödfärgad stenmur :)

På söndagen var det så dags för Dansk Vinnare. Samma Bouvierer anmälda som dagen innan och ca 20 Schapendoes. Schapparna gick först så vi hade gott om tid. Kaffe och frukost hade vi visa av misstaget dagen innan köpt på en mack så vi fick i oss både koffein och mat innan det var dags att gå igång med utställningen. Hagge skulle in i Championklass och det gick ju inte så lysande. Hon fick ok kritik men uppenbarligen var hon inte i pälskondition och så hade hon för korta revben, så hon åkte ut som skjuten ur en kanon med VG. Hon är ju inte den roligaste hunden i världen att visa. Hon gillar det inte speciellt och inte jag heller om jag ska vara ärlig. Jag tycker att en Schapendoes ska studsa runt med viftande svans. Hagge kunde gott visa lite mer glädje i ringen så där håller jag med domaren.  BIR i Schapperingen blev DKCH Camagis Kaizer, BIM blev Jungdoes Cleo Clematis. Grattis till Er!

När det var dags för Bouviererna dök inte hanvalpen upp så Troll var ensam. Hon tyckte däremot att det här med utsällning var störtkul. Hon showade runt i ringen och ställde stiligt upp sig fritt för domaren och där stod hon med svansen på svaj medan domaren gick igenom henne. Samma 5 vuxna som på lördagen var anmälda. Alla fick Excellent. Cudjo blev Bästa hane, BIM och DKV-10. Rocca blev bästa tik, BIR och DKV-10. 2a bästa tik blev Caya.

Tack o lov gick grupp 1 först i söndagens finaler. Vi hann i god tid shoppa loss bland butikerna och lasta ut det mesta i bilen innan det var dags. Troll dansade in i finalringen som om hon aldrig gjort annat och charmade skjortan av alla i uppsamlingsringen. Nyfiken i en strut, slänger sig i famnen på alla som tittar åt hennes håll, hundar som människor. Placerad blev hon däremot inte , men väl en erfarenhet rikare. Rocca blev inte heller utplockad så trötta men nöjda med helgen styrde vi kosan mot Sverige. Lyckades i vanlig ordning missa båten och var inte hemma förrän klockan var över 23, duktigt sliten. Tack Ditte och alla andra för en trevlig helg.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>