Excernohelgen

Hemma efter en härlig helg i Markaryd med en hel hög av ”Excernosar” o deras mattar o hussar. Vi var en härlig blandning av Bouvierer, Schappar o Perros, 14 hundar totalt o deltagare från Norge i norr till Skåne i söder. Så roligt. Vi träffades på fredagseftermiddagen/kvällen. Folk droppade in lite efter hur långt man hade att köra. De unga Bouviererna passade på att leka o dynga ner sig i ett kärr medan de väntade på att alla skulle dyka upp :)

Klicka på Inlägg om du vill se filmen.
Inlägg av .

 

När alla kommit, hundarna var rastade o rummen inspekterade åt vi gemensam middag med tillhörande vin o trevligt umgänge. Så roligt att få umgås på det här sättet o se hur bra alla hundarna fungerade tillsammans.

Vi vaknade på lördagsmorgonen till ett fantastiskt väder. Klarblå himmel o dis över Lagan. Efter frukost o rastning kom dagens instruktör. Heidi Ljungbeck tävlar själv på elitnivå i lydnad så det fanns något för alla. Hon berättade lite om sig själv o hur hon ser på träning o sedan körde vi på. Dagen blev lite kylig då solen bestämde sig för att dra sig tillbaka men alla fick egen tid med Heidi. Vi höll på hela dagen med avbrott för lunch o kaffe. Framåt seneftermiddagen serverades det Jägermeister i äggkoppar på uteplatsen o sen drog vi oss tillbaka för en stunds vila innan middagen.  Vi hade ännu en trevlig kväll tillsammans med mat, mycket prat o ett o annat glas vin.

Söndagen var vigd åt spår. Jag började dagen med en tidig promenad i skogen med mina hundar. Dimman låg över Lagan när vi gick över bron och det var så vackert. Det är inte utan att man tänkte tanken på att flytta ut i skogen. Det finns inget som slår en promenad en tidig morgon i en tyst skog med bara fåglarna som sällskap.

Vi hade bestämt att vi skulle köra introduktion i IPO-spår o Ditte, kennel Carmson’s i Danmark var med oss o delade med sig av sin stora kunskap i ämnet. Några var lite skeptiska till att börja med men så roligt det var att se hur bra alla jobbade o hur fint alla hundarna fixade det. Även de som började lite ”knaggligt” kom snabbt igång o på eftermiddagen var det faktiskt Schappefolket som var kvar o la spår :) De som hade längst att köra gav sig iväg hemåt efter lunch o de sista körde vid 16-tiden. Jag o Ditte var kvar ett tag till o tränade med våra egna hundar.

Stort tack till ALLA som var med i helgen. Det har varit så kul o det är så härligt att se hur duktiga ni är med era hundar. Alla verkade nöjda o det började naturligtvis pratas om att ”det här gör vi igen”! Så då gör vi väl det! Till hösten kör vi en spårhelg. Jag återkommer med tid o plats snarast. Jätteroligt också att vi fick besök av några framtida valpspekulanter o att de fick tillfälle att träffa släktingar till sina blivande valpar o deras ägare. Foton från helgen kommer. Jag hade kameran med mig men i vanlig ordning blev den liggande o det blev bara några få bilder så jag får snällt vänta på att Marie delar med sig av sina…..

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>