Glad och positiv..

…ska man vara. Så jag tänkte att om jag skriver bloggen tidigt på morgonen så hinner ingen skit hända :-) Visst är jag fiffig ibland. Hösten verkar vara här, det blåser halv storm ute och snart har vi inga äpplen alls kvar på träden. Blir en äpplekaksfattig höst det här. Tråkigt, för äpplekaka är en av höstens fördelar, tycker i alla fall jag.

Det var verkligen en omställning att komma hem från Spanien. 30 graders värme ena dagen, nästa snålblåst och regn. Man ska känna att man lever. Så det var bara att åka hem, fylla skurhinken och ladda moppen. En av fördelarna med att ha många hundar är att man blir en hejare på att skura golv. När man dessutom har valpar som behöver gå ut ofta blir det till att skura mer…

Jag tror att jag ska ta mig samman idag och anmäla Troll och Tarantella till Lunds BK’s utställning. De kan behöva komma ut och se en utställningsring. Jag har inte varit på en SBK utställning på åratal så det kunde vara roligt. Det enda med den utställningen är att det alltid är svinkallt och blåsigt där, men jag skulle ju vara positiv idag så det blir kanske annorlunda i år…

Det är inte ofta mina hundar är ifrån mig, vi tillbringar nästan 24 timmar om dygnet tillsammans. Medan jag var i Spanien var några av dem på pensionat och några var hos vänner. Man är lyckligt lottad när man har folk omkring sig som alltid är villiga att ställa upp när man behöver hjälp. Stort tack till Er, ni vet vilka ni är. Jag är otroligt tacksam för Er hjälp. Hundarna har haft det kanonbra när jag varit borta men det är kul att se hur skönt de tycker att det är att komma hem. De rusade in i huset och intog sina vanliga platser, i soffor, under bord och framför öppna spisen. Var och en på ”sin” plats.

Medan jag låg och päste på en strand i Spanien var några av hundarna i Oslo tillsammans med Jeanette och Cecilia. Se, vänner, bra att ha…. De drog iväg i långfärdsbussen som de raskt döpte om till Excernomobilen :-) och fyllde den med sina och mina hundar. Ganska praktiskt med den där kärran, den är alltid lastad med X-antal burar, trimbord, tält mm så det är ”bara” att lasta in sig själv och hundarna och dra iväg.

De hade hyrt en stuga utanför Strömstad och enl uppgift hade de en skön helg med fint väder och ett och annat glas XXXX. Bra gick det också! På lördagen gick Bouviererna först och Schapparna sist så då var det inga problem med handlers. Cecilia hade lovat att visa Rocca och Mette hade lovat att fixa iordning henne, där var det igen, vänner, tack Mette!

De bar sig i alla fall inte bättre än att Rocca blev BIR, tog sitt norska Cert, Cacib och därmed blev hon NUCH. Om jag inte har helt fel blev hon också C.I.E, International Showchampion, vi har inte så många sådana i Sverige på vår ras så det var kul. Gud vad positiv jag är idag!

När det var Schapparnas tur gjorde Saqui som han brukar, blev BIR, Nilo tog Certet och kan därmed lägga NUCH till raden av titlar. Cecilia hade med sig Chitsa och jag hade anmält Hagge, Om jag ska vara ärlig så har jag lite dålig koll på hur det gick, det enda jag vet säkert är att Chitsa blev BIM, tog Cert och Cacib och därmed är även hon NUCH. Hagge fick CK men jag vet inte hur hon blev placerad. Även Wamblee och Yuma fick CK men jag vet inte placeringarna. Ingen dålig dag. Men oj vad nervöst att ligga på stranden 500 mil bort och vänta på besked.

På söndagen var det dags igen, denna gång var det Norsk Vinnarutställning. Allt skulle krocka, så jag hade bett Krister hjälpa mig med Rocca, ännu en vän som ställer upp, vá bra jag har det! Rocca tyckte däremot inte att Krister var något att ha, hon tittade på honom som om han inte var vitten värd och hade inte ett dugg lust att vifta på svansen åt honom. Sån är hon, prinsessan, vill hon inte så vill hon inte. Tack o lov var de snabba i Schapperingen, så kontrollfreak som jag är ringde jag 700 gånger från min solstol, fick Cecilia att lägga benen på ryggen och rusa bort till Bouvierringen och hon hann!

I Schapperingen blev Saqui BIR igen och NV2010. Planen var sedan att Hagge skulle försöka sig på att ta ett cert, men se den pinnen gick inte. Hon sprang omkring med svansen hängande, ville inte alls visa sin svans, och ska man ta cert för en rasspecialist så får man allt anstränga sig mer än så. Skönt med domare som inte sätter fram hundar som inte visar sig som de ska tycker jag.

I Bouvierringen gjorde till slut Rocca det hon skulle, blev BIR igen och NV2010. BIM blev kullbrorsan NUCH DKCH NV09 Excerno Really Rebel af Minx.  Allt medan jag hängde i luren och tjatade på Jeanette, hur går det? Hur går det? Inget billigt samtal eftersom jag följde hela bedömningen i Bouvierringen. Jätteroligt var det i alla fall, framförallt för att det var holländska F Gerritsen som dömde. Han är en välkänd Bouvierdomare och faktiskt den som gjorde min Tifa till holländsk Champion för många år sedan. Han har även dömt på de stora Bouvierspecialerna på den tiden de hölls i Hilversum, kul att för en gångs skull få visa för någon som verkligen är erfaren på rasen. Krutgubbe är han, en gång i Hilversum var det en hund som vände sig om vid bedömningen och klapp honom i handen. Blodet sprutade, han fick sig ett ordentligt hugg. Shit, en domare kort tänkte vi, men de körde iväg honom till sjukhuset där de lappade ihop handen och band om den, sen kom han tillbaka och dömde hela dagen med handen i ett stort paket :-)

Nu ska jag gå ut till hästarna och se om staketet står kvar i hagen, med tanke på hur det stormar så behöver det ses över. Hoppas det slutar blåsa för jag ska åka ut till Krister idag och försöka få till ett bra foto på Rocca. Ha en bra dag alla.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Glad och positiv..

 1. Marie skriver:

  Det är bra att vara positiv och glad :)
  Grattis till alla fina resultat

 2. Susanne Hall skriver:

  Vad kul att det gick utan att du var hemma och fuskade :)
  Hahaha. Fast du kanske kan styra fusket per telefon. Måste verkligen lära mig att fuska som en mästare. Hahaha :)

  Skämt åsido, STORT GRATTIS till alla fina resultat.

  Härligt med en positiv start på en stormig dag – jag vaknade kvart över fem och kastade mig upp för att se om studsmattan stod kvar. Det gjore den den som tur var, den förra tog någon av stormarna…

  /Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>