Härligt..

…är det med sommar. Inga ungar att väcka på morgonen när de ska till skolan. Inga hästar som ska fodras kl 6 och släppas ut någon timmer senare, i alla väder. Denna sommaren har ju dessutom så här långt haft vänligheten att vara både varm och solig.

På kvällarna åker vi upp till Svanshall för ett kvällsdopp från piren, to m jag vågar mig på ett dopp vissa kvällar. Igår fick Bouviervalparna följa med upp. Det tyckte de var lattjolajbanlåda, fast jag var allt lite orolig för att de skulle kasta sig i vattnet. De stod på kanten, med klorna utanför och kikade intresserat på Ludwig som plaskade runt där nere.

Det har blivit lite långt mellan bloggandet, men jag skyller det också på sommaren och det fina vädret. Dessutom är det ju jobbigt för en så’n som mig att krysta ur mig så mycket visdom dag efter dag…..så jag behöver ta igen mig ibland :-)

Idag har jag i alla fall fått lite gjort. Bouviervalparna fick var sitt välbehövligt bad i går kväll och idag har jag friserat dem lite. De är för härliga, står på trimbordet som om de aldrig gjort annat. Klippa klorna är en fröjd, de står snällt och lyfter tass efter tass och låter mig klippa.  Jag har sagt det förrut och nu säger jag det igen, vilka härliga valpar! Det verkar dessutom som om hela kullen har detta härliga sätt. Alla ”rapporter” jag fått så här långt från de övriga i kullen är enbart positiva. Nå’t måste gå åt skogen snart…..peppar, peppar, tvi, tvi osv…

Kul har de i alla fall, och öronen står åt alla håll, precis som de brukar vid den här åldern…

Troll

Troll

DSC_1118_tarantula

Tarantula

DSC_1127

På kvällarna när det blir svalare vaknar de till liv och då är det full rulle här hemma…

Vem ska få den...

Vem ska få den...

Tänk vad roligt man kan ha med en gummikyckling…

Vet inte säkert om det är kycklingen eller Schappen de sliter i...

Vet inte säkert om det är kycklingen eller Schappen de sliter i...

Till slut lyckades de i alla fall slita loss en fot på den stackars kyckligen och sedan var leken slut..

Tänkte försöka ta uppställningsbilder på Bouviertjejerna men det var inte helt lätt. De var mest upptagna med att studsa runt och vifta på svansen som galningar, får nog träna lite på det….

Lite svårt att stå still...

Lite svårt att stå still...

 

Excerno Tricky Troll af Piranha

Excerno Tricky Troll af Piranha

 

Excerno Tactic Tarantula af Piranha

Excerno Tactic Tarantula af Piranha

Vi har också en tjusig Schappepojke som gärna vill ha ett eget hem. Han är speciellt bra på att äta upp Pelagonier, ta sig ut ur valphagen och jaga Bouviervalpar. Så om någon känner att de kan erbjuda honom någon av dessa aktiviteter, eller kanske något annat trevligt att syssla med så hör gärna av Er….

IMG_0109_elan

Nu ska jag rädda köttet från grillen och hälla upp ett glas mineralvatten…..

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Härligt..

  1. hanna skriver:

    ååååååå jag älskar den understa bouviertiken! superfin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>