Hett…

…har det varit hela veckan här. Inte mycket man kan göra mer än att svettas (vilket vi halvgamla käringar gör även när det inte är varmt så ni kan ju tänka er hur kul man har) och tillbringa så mycket tid som möjligt vid havet för svalka. Hundarna ligger som döa sillar runt om i huset och i deras specialgrävda hålor under buskarna. Bouviervalparna har grävt hål under syrenbusken och där tillbringar de flesta av dagens timmar. Schappevalparna ligger och trycker längs planket där de har grävt strategiska diken.

Några av Schappevalparna har flyttat i veckan och det går jättebra med dem. Det är alltid så roligt att få höra hur det går för de små när de flyttar och naturligtvis extra roligt när man får höra att det går bra. Vi har två mysiga killar kvar som gärna vill ha en egen säng att sova i, de är jättetrevliga och ser lovande ut så det hade ju varit roligt om de kom till någon som vill göra något med dem.

Bouviervalparna som flyttade för en månad sedan verkar också ha funnit sig väl tillrätta i sina nya hem och hitentills har allt varit positivt. De två tjejerna jag har kvar är helt underbara, supertrevliga och ser inte så tokiga ut heller så jag här helnöjd. Eftersom jag av naturen är pessimist och alltid tror att allt ska gå åt skogen så väntar jag dagligen på att något ska gå åt pipsvängen. Jag hittar hela tiden fel på dem och tycker mig se alla möjliga konstiga sjukdomar och defekter. Vi får väl se hur det slutar. Lyckas de överleva tills de är 1 år så har de väl ”Ö” på höfterna eller är halvblinda. För så här bra kan det ju inte va, eller…När man gör en kombination så hoppas man ju på att man ska få med det bästa från båda föräldrarna och så här långt verkar det ha fungerat, och det kan ju inte vara bra, de får säkert bettfel eller något annat elände…

Fick precis veta att SE UCH Excerno Sakima Does blivit BIR på lilla specialen i Piteå, jätteroligt, stort grattis till Ulla och Mats! 2a bästa hane blev hans ”lillebror” SE UCH Excerno Howi Does.  Dessutom blev de två 2a och 3a bästa hane på SKK Nat i Piteå idag. Det ska bli jätteroligt att träffa dem igen när det är dags för den stora specialen i Tvååker. Vilken grej den har blivit, jag tror att det är någonting mellan 140 och 150 Schappar anmälda dit. På bara några år har den utställningen blivit en av de största för Schapendoes i Europa. Det finns nog rasklubbar (inga namn nämnda) som skulle ha nytta av en liten ”studieresa” dit för att se hur en trevlig special ska anordnas, en special som folk vill tillbaka till, år efter år. Där finns något för alla, lydnadstävling, agility, barn m hund, utställning, avelsbedömning (exteriörbeskrivning) och för oss som gillar sån’t, god mat och ett glas rött :-) Det vill man inte missa! Jag hoppas det blir lika trevligt i år som det varit tidigare år. Ett litet tips bara åt er som håller i arrangemanget, tänk på vädret, lite varmare än förra året hade varit trevligt….men det fixar ni väl?

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hett…

  1. Anette skriver:

    I Vårgårda brukar vi väl ändå vara Anna. Blev det lite för tätt mellan glasen förra specialen? 😉
    Mellan 140 och 150 anmälda till utställningen, det är helt rätt, plus dryga tiotalet som inte ställs ut men är anmälda till något eller några av de andra aktiviteterna. Och så ytterligare ett gäng som bara är på plats ändå, som personalhundarna Malte och Bozze. Många schapendoeser blir det!
    Väderansvarig har vi f-n glömt att tillsätta! Kan du ta det eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>