Om oss

47897_432489195817_2385306_n

Jag heter Anna Stridh och jag bor utanför Höganäs i Skåne tillsammans med min son Ludwig samt ett gäng hundar.Jag har haft Bouvier sedan 1988 och Schapendoes sedan 1999. Mitt hundintresse började dock långt tidigare.

Min barndoms hundar var av rasen Engelsk Setter. Dessa hundar fanns i min omgivning när jag växte upp och drömmen var redan tidigt en egen Setter. Vilket gjorde att det i princip första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att köpa mig en.

Han hette Hjortsby Clay och tittade ut ur kojan med prickigt ansikte när jag först kom till Kennel Hjortsby utanför Helsingborg. Det var kärlek vid första ögonkastet. Med Clay tränade jag jakt både på betfälten här nere i Skåne, och vi deltog också på kurser i fjällen, vilket passade Clay bättre då han fick mer yta att söka på.

Clay visade sig vara en duktig jakthund och vi finns faktiskt omnämda i Fågelhundsklubbarnas årsbok, någon gång i mitten av 80-talet. Vi startade även på några jaktprov med varierande resultat. Några år senare köpte jag en tik men hon blev tyvärr påkörd av en bil innan hon hann komma till prov.

Det visade sig dock svårt att klara av både barn och jaktträning. Det gick ju bra att rusa omkring på åkrarna så länge äldste sonen kunde sitta i en sele på min mage, men sen blev det svårare och jag bestämde mig därför för att byta ras.

Jag bodde då i Göteborg och hade en bekant som hade en gammal Bouviertik som var väldigt trevlig. Efter lite sökande kom jag i kontakt med Charlotte Svala i Kungsbacka och där träffade jag hennes hane Norte Darwin vh Grendarcohof och därmed var jag såld.

Norte hade parat en tik (Adorabel Ambition) hos Maxi Öhrman i Degerfors och Charlotte skulle ha en parningsvalp från den kullen och undrade om jag var intresserad av henne. Jag var väl inte så sugen på att ta en hund på foder, men vi bestämde att Charlotte skulle höra av sig när hon fick hem valpen. Resten är, som man säger, historia.

Palmgårdens Ira som valpen hette ligger bakom alla mina hundar som jag har idag. Hon blev nästan 12 år gammal och var sällskapsdam åt min pappa under sina sista år. Hennes boll ligger fortfarande kvar på hans gräsmatta och får inte flyttas.

Iras barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn har vid det här laget en imponerande meritlista. Vi har under åren fött upp en mängd Champions, Korade, Specialvinnare mm. Vi har även haft stora framgångar i ett av de största Bouvierländerna, Holland, där flera av våra hundar placerat sig på den stora Bouvierspecialen. Vi har bl a fött upp den första Bouvieren med lång svans som blivit BIR i Holland, Klassvinnare på Holländska specialen samt Amsterdam Vinnare. Vi samarbetar med ledande uppfödare i bl a Holland och USA.

På Kennelklubbens Internationella uställning i mars 2004 debuterade ett av våra ny hopp, Iras barnbarnsbarnbarn, Excerno Macho Marwin af Havanah, 6,5 månader gammal. Han slog 43 valpar av andra raser i finalen och slutade som BIS valp.