Sommaren 2013

Det är ju det här med att blogga o uppdatera hemsidan. Jag är såååå dålig på det, jag VET…. Gör ett försök att sammanfatta sommaren. Det har hänt massor, vet inte riktigt var jag ska börja. Det har gått väldigt bra under sommaren o många hundar o ägare har visat framfötterna/tassarna. Flera hundar har varit ute o tävlat lydnad o ett gäng har varit duktiga i utställningsringen. Jag tror att jag börjar bakifrån o försöker ”beta av” sommaren från det här hållet.

I helgen var vi i Vårgårda för årets begivenhet i Schapendoes-Sverige, Specialen 2013. Jag tror att det var ca 150 hundar anmälda däribland nästan 40 valpar. Det måste vara nån slags rekord. I år kändes det väldig välplanerat. Alla hundarnas pälsar var fixade i god tid, bilen pregades full med tält, burar, sängkläder, vin o annat viktigt redan kvällen innan avfärd o jag kände att det här blir nog inte så bra. Man ska inte jinxa o bryta ett 30 år gammalt vinnande koncept=Alltid vara ute i sista sekund, inte planera , vara superstressad o sen….

Saker o ting löste sig innan avfärd. Inget gick som det skulle.  Bilen o annat strulade o jag kom iväg flera timmar senare än planerat. Dessutom utan mina skor o hundmaten. Jeanette som var på väg från Holland kände sig genast lugnare o tyckte att nu började det se ut som vanligt….

Väl i Vårgårda fixades det upp tält o förtält till Excernomobilen o sedan tillbringades kvällen i trevligt sällskap med mat från Laxbutiken, några glas vin o ett fantastiskt sommarväder.  Tokstollarna från Holland Jeanette, Robban o Sofie med hundar anlände framåt ett-tiden o vi drack ett glas vin tillsammans innan vi gick in i koma…

Utställningen gick som vanligt på lördagen. Vårgårda bjöd på ett strålande sommarväder även om det var i varmaste laget för hundarna. Närmre 30 grader är ju knappt det ultimativa utställningsvädret.

En del Excernohundar var anmälda. I valpklass var syskonen Totsi, Takoda, Tocho o Berta anmälda. Alla skötte sig utmärkt. För dagen var det Berta som drog längsta strået. BIS valp med nästan 40 valpar anmälda.

Så här glad blev Berta när hon vann.

Så här glad blev Berta när hon vann.

Excerno Tehya Does

Excerno Tehya Does

Glenn med sin o Ninas Excerno Totsi Does

Glenn med sin o Ninas Excerno Totsi Does

Sofie med sin fina Excerno Takoda Does

Sofie med sin fina Excerno Takoda Does

Takoda

Takoda

Excerno Tocho Does

Excerno Tocho Does

Nästa gäng in i ringen var våra hanar. Linnea med sin ”Tacky”, Excerno Otaktay Does, vann juniorklassen med ck före sin kullbror Monas ”Dacke”, Excerno Odakota Does, även han med ck.

Linnea o Tacky

Linnea o Tacky

Mona o Dacke

Mona o Dacke

 

Trea i juniorklassen blev även det en Bombenson, Annelies, Humbledoes W Harry! Jätteroligt med tre Bombenbarn i topp. De är lika som bär de där :)

Susanne med LP2 Excerno Kitchi Does och Anders med Excerno Pahana Does ställdes i öppenklass. De visade sig jättefint o fick för dagen vg.

Anders o Pahana

Anders o Pahana

I Championklass hanar ställdes Bomben, Saqui, Yuma och Sakima. Bomben var den av dem som blev placerad, han vann klassen.

Bomben

Bomben

Yuma på bordet

Yuma på bordet

I tikklassen ställdes SEUCH Excerno Powaqa Does ”Bebs” o SEUCH Excerno Yazhi Does, båda i championklass som Bebs vann. Yazhi fick excellent med CK.

SEUCH Excerno Yazhi Does

SEUCH Excerno Yazhi Does

Bebs

Bebs

Sist ut var våra veteraner.  Laguna o Cecilias LP1 CH Excerno Selphie Tilmitt.

Cecilia o Selphie

Cecilia o Selphie

Selphie fick Excellent o Laguna vann veteranklassen med CK o avslutade med att bli BIS-veteran. Ingen kan skutta som hon. Vid 13 års ålder far hon fortfarande runt i ringen som en valp. Underbara hund!

Finaste underbara Laguna

Finaste underbara Laguna

Dagen avslutades med att Bombens avelsgrupp blev BIS o vi blev 3a i uppfödargrupp m Hp. I allt en mycket trevlig dag o jag är så glad o nöjd över alla fina resultat. Grattis till alla! Jag hoppas att jag inte missat någon. Det är så roligt att ni kommer o visar era fina hundar!

Några andra som varit ute o showat i sommar är Anette Lindren med sin duktiga LpI Excerno Ezhno Does o Susanne Ohlsson med duktiga LpII Excerno Kitchi Does. Susanne o Kitchi avslutade sitt äventyr i lydnadstvåan med att vinna i Angered på 187p o lade därmed titeln Lp II till namnet.

LpII Excerno Kitchi Does

LpII Excerno Kitchi Does

Några dagar senare vann Anette o ”Eston” Lkl I i Göteborg med fina 191p kan numera kalla sig LpI. I slutet av juli debuterade de sedan i lydnadstvåan o det gjorde de med bravur! 179p, en tredjeplacering o förstapris. I 27 graders värme!

Anette o Eston

Anette o Eston

Dagen efter gick de ännu bättre o de vann klassen med fina 187p o ännu ett förstapris.

Inte konstigt att han är lite mallig, Eston!

Inte konstigt att han är lite mallig, Eston!

I mitten av juni var vi i Landskrona där SGVK hade utställning. Drygt 40 Schappar anmälda. Tocho blev BIS-valp. Berta BIM. Laguna, den underbara, blev BIR, BIS o BIS-veteran. Bomben blev BIM o hans avelsgrupp blev BIS!

Samtidigt hände det saker i Finland. FKK, Kotka Int, Finland
Excerno Kirima Does blev BIM,  tog Cert, CACIB och blev därmed Finsk utställningsschampion. ”Iris” har på ett år ställts ut 7 gånger, vunnit 5 cert, 1 R-CACIB, 3 CACIB, 3 BIR o 2 BIM. Dessutom har hon gjort MH-beskrivning o fött en kull valpar samt varit surrogatmamma till en Bouviervalp! Stort grattis Päivi!

Jeanette o ”Norrlandsfilialen” har flyttat söderut o är numera ”Hollandsfilial”. De har ställt två gånger i sommar o båda gångerna har SEUCH Excerno Yuma Does blivit BIR. Första utställningen var stora CAC utställningen Nederlandse Hondenrassen i Zwolle. Nästan 70 anmälda Schappar o drygt 500 hundar anmälda av de holländska raserna. Där lyckades Yuma bli BIR, vinna CERT o bli BIS-3. Stort grattis Jeanette!

Yuma BIS-3 i Holland

Yuma BIS-3 i Holland

Helgen efter var de i Limburgia o även där blev Yuma BIR o placerad i finalerna, BIG-5.

Yuma

Yuma

På samma utställning blev Sofie med sin Excerno Takoda Does BIR-valp o sedan BIS-3 valp.

Takoda & Yuma

Takoda & Yuma

I mitten av juli var vi en sväng i Tvååker tillsammans med La Familia-gänget. Vi bodde i Exernomobilen, förtältet o jag vill minnas att Ann sov i sin bil. Vi hade iaf ett par jättetrevliga dagar i fantastiskt sommarväder. På fredagen var det många anmälda för holländske domaren Jan de Gids. Bebs ställdes för första gången i öppenklass, hon fyllde 2 år ett par dagar innan. Hon vann öppenklassen, vann CERT o blev BIR! Bomben blev 2a bästa hane o Berta BIR-valp, i mördande konkurrens med sig själv.
birbimfredag
På lördagen blev Bomben BIR o Bebs 3e bästa tik.

birbimlordag2

Jag tror att jag har fått med det mesta som hänt ”hundmässigt” under juni/juli 2013. Påminn mig om jag glömt någon/något. I övrigt har vi njutit av den fina sommaren. Badat, slappat o haft det bra i största allmännhet. Som det ska vara alltså!

Berta på stranden

Berta på stranden

valpbad2
valpbad
sona_bad

image
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>