Tack…

…för idag!
Först och främst ett stort Tack till Ditte, kennel Carmsons, för att du tog dig hit och för att du delar med dig av din stora kunskap. Tack också till Er som var här med era hundar, hoppas att ni känner att ni lärde er något nytt och att ni hade trevligt.

Vi var ett litet gäng som träffades här hos mig i morse. Cecilia med Ehawee, Annelie med Yoki, Agneta med Tobbe, Per med Tino och så jag med Troll. Ditte kom över från Danmark för att lära oss hur man lägger IPO-spår och hur man tränar detta från grunden. Vi fikade medan Ditter förklarade för oss vad vi skulle göra under dagen och pratade lite om spår och hur hunden arbetar. Några av oss hade spårat tidigaren och någon inte.

När vi fikat klart  körde vi bort till gräsplanen där Ditte la ett spår till Troll för att visa. Just idag bestämde sig Troll för att hon inte går på korv så vi fick lägga ett nytt med godare lock…. Då gick hon fint. Sedan la alla var sitt spår till sina hundar och Ditte gick med oss en och en för att förklara vad vi gjorde rätt och vad som var fel.

Andra spåret jag la till Troll var ganska långt och med en vinkel, det klarade hon jättefint även vinklen. Hon är duktig nu och lägger sig fint ner när hon kommer till slutapporten. Tänk vad fort de lär sig vad vill förväntar oss av dem. Härlig är hon att jobba med för hon störs inte av något och tittar hon upp så tar hon direkt  tag i sin uppgift igen och jobbar vidare. Det spelar ingen roll att det är folk och hundar omkring henne, hon gör det hon ska. Det är så kul att ha en sådan Bouvier att träna med. Får se vad det kan bli av det hela….beror nog mest på mig har jag en känsla av.

Dagens sista spår var också ganska långt och med 2 vinklar. Nu gick hon fint i varje fotspår och tog vinklarna klockrent men det märks att de blir trötta av det här. Inte för att det märks när man kommer hem för maken till energi på en Bouvier….och de är sådana hela kullen, och Dittes kull (halvsyskon) så där har vi fått så vi tiger, vi som ville ha in fart och energi….

När klockan var 2 körde vi hem till mig igen och käkade lunch. Skönt att sitta och prata igenom vad man har gjort i lugn och ro. Bra också att få reda på hur vi ska träna vidare. Vi har också bestämt att vi ska ha ett nytt träningstillfälle till våren när förhoppningsvis hundarna har spåret ordentligt befäst. Extra kul var det att se att det här är en träning som passar Schapparna lika bra som Bouviererna. Båda Schapparna var jätteduktiga och spårade fint. Dagens sista spår fick alla hundarna en vinkel och de klarade de av fint. Nu hoppas jag att alla tränar vidare så att hundarna utvecklas. Tack för att ni kom och jättekul att se hur fint era hundar jobbade.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tack…

  1. Annelie skriver:

    Stort tack till dig Anna och till Ditte för en jättetrevlig träningsdag. Mycket bra undervisning och, såklart hos Anna, riktigt god mat. Det visade sig, att Yoki gillar spår lika mycket som hon ogillar får!
    Hälsningar Annelie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>