Tyvärr…

…har man tillgång till internet även när man är på semester numera. Efter några härliga slöa dagar i solstolen höll jag på att tappa mojitosen i sanden när jag häromdagen kollade lite på Facebook. Tydligen besitter jag krafter som jag inte visste om att jag hade.

Förra helgen hade Svenska Schapendoesklubben sin årliga specialutställning med både duktiga lydnadshundar, snabba agilityekipage och snygga utställningshundar. Vi som var där hade några riktigt trevliga dagar och jag har bara hört positiva reaktioner från dem som var där. Själv hade jag tillsammans med några andra tappra en riktigt trevlig lördagskväll med både dans och sång :-) På begäran så ska jag inte nämna namnen på sångarna, men ryktet säger att Marianne har hört av sig för en nyinspelning av ”Hallå du gamle Indian”. Vi släntrade i säng framåt 3-tiden och var ganska sega på söndagsmorgonen…

Det var som sagt en trevlig helg och det gick riktigt bra för våra hundar. Men…. Tydligen inte för att de förtjänade det utan för att vi myglat oss till det. Inte bara har vi struntat i de regler som gäller vid utställningar utan vi har också skaffat oss fördelar genom att visa våra hundar i Holland, det är tydligen också fusk att jag visar av mig uppfödda hundar.  Så efter att ha varit glada över att det gick bra för hundarna känns det nu bara som om man skulle vilja be SKK stryka resultaten om det nu hade varit möjligt.

Vid Schapendoesklubbens rasspecialer dömer av hollänska klubben auktoriserade domare. Det finns en lista på dem och de betas av år för år. Det är 3 år sedan årets domare bokades, nästa års domare bokades också då. Sedan försöker de skandinaviska klubbarna få till det så att inte samma domare dömmer i grannländerna under året. Jag är inte medlem i utställningskommiten och det enda jag har att göra med utställningen är att jag hjälper till att packa undan när helgen är över.

Att jag visar Jeanettes hundar beror på att kommissarien får äga men inte  visa hundar på utställningen. Bestyrelsens ordförande och ledamöter får varken visa eller anmäla hund till utställningen. Medlemmar av klubbens styrelse får både anmäla och visa hund. Allt detta finns att läsa i SKKs utställningsbestämmelser, de är bara att gå in på SKKs hemsida och läsa eller så kan man beställa hem dem för några kronor om man är riktigt intresserad.

Men istället väljer man att öppet anklaga oss för fusk, buffel och båg. BIR på specialen blev MultiCh Excerno Saqui Does, en av de mest vinstrika Schappar vi har i det här landet. Han är känd långt utanför Sveriges gränser. Har varit i topp för de flesta domare han visats för. Domare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Polen, Italien, Schweiz, Tyskand, ja ”you name it”. Men tydligen besitter jag fantastiska förmågor att manipulera domare. Inte bara lyckas jag få dem att sätta fram de hundar jag själv visar. Jag får dem även att placera de hundar som jag fött upp eller äger när de visas av andra.

Av de fem placerade hanhundarna i bästa hanhundsklass har jag fött upp eller äger 4. Jag borde börja hålla kurser i avancerat fusk. För när jag visar av mig uppfödda hundar är det tydligen det. Att sedan en hög andra personer gör detsamma är tydligen inte samma sak.

Dessutom är jag duktig på att från en sandstrand i Spanien påverka domare för i helgen när jag var fullt upptagen med att bättra på solbrännan och hinka mojitos lyckades jag få två! domare under två dagar att sätta fram Saqui till BIR.

Är det inte hemskt att man ska behöva stå och huka sig när ens hundar vinner? När man bara vill sjunka igenom jorden när de sätter fram en, för man vet att någon liten människa ska fördärva alltihop med sådant här skit!

Sedan är det är det alltid någon som hänger på och anklagar en för än det ena och än det andra. Men det är ju sällan de personer som själva har framgångsrika hundar. När sedan är någon vettig människa gav svar på tal, då tas inlägget bort och så tycker man att det ska vara glömt…..Om man tycker att regler är till för att följas så borde man kanske gå in och läsa stycket i grundreglerna om att man inte får uttala sig nedsättande om enskild medlem, hundar, funktionärer eller deltagare….

Jag skulle också vilja se den rasklubb där folk ställer upp och arbetar ideellt under hela året. Lägger ner timme efter timme för att klubben ska fungera och medlemmarna ska få sin/sina rasspecialer och sedan får inte de som lägger ner allt arbete delta på årets roligaste aktivitet. Men den så kan lösa det är välkommen med förslag…

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tyvärr…

 1. Henriette skriver:

  Helt otroligt, men det är som du skriver sällan de människor som har de framgångsrika hundarna som sänker sig till denna nivå av skitsnack!!! Jag vet att der är lättare sagt än gjort men varken du eller alla andra som har Excernohundar skall ta åt sig av sådant här snack.

  Helt otroligt att folk inte har något bättre att lägga sin tid på, de kan kanske hjälpa till inom klubben istället så har de något vettigt att göra med sin tid. Eller gå en långpromenad med sin hund för den hade nog varit mer förtjänt av att man lagt tiden på den istället för på detta.

 2. Lars Nyremo skriver:

  Håller med er Anna och Henriette helt och hållet (även om två Excerno hundar fuskade sig till placeringarna före oss i Lida…..).
  Om man nu har bra idéer och kontruktiva förslag på hur klubben skall skötas är ALLA medlemmar välkomna att
  1. Komma på årsmötet (var inte direkt trångt där senast).
  2. Lämna motioner på förslag till förändringar.
  3. Bli aktiv i klubbarbetet (måste inte bara vara direkt styrelsearbete).

 3. Anette skriver:

  Vilket trams! Det är vekligen ledsamt att du inte ska kunna glädjas åt framgångarna utan att samtidigt behöva sätta upp ett försvar!

  När det gäller klubbens egen special så har ju verkligen gjort allt vi kan för att det ska vara fair play. Domarna har varit publicerade sedan januari 2009 (Schappis-Nytt 1/2009 sidan 27 om nån vill kolla) och domarna får som brukligt själva bestämma vem som dömer hane/tik, dessutom tar en medlem av bestyrelsen hand om hämtning av domarna och middagen på fredagen, de bor på hotell utanför utställningsområdet och träffar ingen styrelsemedlem utom kommissarien och bestyrelsen innan utställningen börjar på lördag morgon. Allt är helt öppet och jag har 100% rent samvete.

  Sen är det väl alldeles utmärkt om de som kan och vill faktiskt åker till Holland och ställer ut sin holländska hund! Det finns ju inte en oändlig mängd av auktoriserade rasspecialister så om man ställer på ett antal specialer i Europa plus lite andra utställningar så är chansen stor att man träffat på en ganska stor andel av de verksamma rasspecialisterna. Hur kan det vara fusk? En sådan anklagelse faller på sin egen orimlighet, och den smutsar dessutom ner de domare som anklagas för att kunna manipuleras!

  Det är mycket jobb med att hålla igång en klubb som Svenska Schapendoesklubben men som tur är så är de allra flesta av medlemmarna bra folk som är positivt inställda och villiga att ta ett steg framåt om det behövs ett handtag. Idag finns en delaktighet från (nästan alla) medlemmar som gör att klubben blivit en angelägenhet för oss alla. Sen kommer det alltid att finnas några som ställer sig utanför, men det är faktiskt deras eget val.

  Hälsar Anette, bestyrelsens ordförande och därmed en av tre som inte fick ställa ut hund på specialen.

 4. Eva skriver:

  Avundsjuka avundsjuka……….. tyvärr finns det överallt, var man än är och vad man än håller på med. Jag som inte är uppfödare m.m utan en helt vanlig hundägare som tycker om att hålla på med hund har fått höra ett och annat ”skitprat-avundsjuka”när det gått bra för mina hundar. Men när det går helt åt h…..e så är man helt plötsligt världens vänner. Har lärt mej nu att bara gå vidare och inte bry sig, för jag vet ju att jag har en av dom bästa bouvier nämligen Tjh Such Korad Lp Exerno Hillarious HILTON of Aqua, som är uppfödd av en alldeles fantastisk uppfödare som har ställt upp i alla väder. Jag vill bara säja att du både är en bra uppfödare som tar hand om dina valpköpare och grattis att du lyckas få fram sådana fantastiska hundar. Tråkigt att vissa inte kan glädjas med andras framgångar!

 5. Annelie skriver:

  Njut av semestern och gläds åt dina fina hundar! Avundsjuka finns överallt och i övermått. Inte vet jag vilka personer som kan tänkas bli godkända av alla för att arbeta med rasutställningar. Jag har en bekant som inte har en schapendoes, som inte har en hund, som inte vet något om hundar och som inte ens tycker om hundar; duger hon?
  Sola på och må så gott.
  Hälsningar Annelie.

 6. Susanne Hall skriver:

  Kan man få beställa en kurs i avancerat fusk? Jag skulle också gärna vinna så mycket som du gör =). Och jag som trodde att du var en duktig uppfödare och proffsig handler – tänk vad man kan missta sig ;-).
  Hoppas att du har det skönt i Spanien. Njut av semester och segerns sötma. Det tycker jag att du är värd (men det är kanske också fusk?).
  /Susanne

 7. Ninni skriver:

  Men snälla Anna, vad är detta???
  Vad är det som pågår? Folk är ta mig fan inte riktigt kloka. Men om du nu besitter dessa övernaturliga krafter, kan du kanske hjälpa mig att visa någon av mina uppfödda hundar någon gång. Jag skulle kunna tänka mig att vinna norska specialen….du kan tom med få lite betalt…
  Jag har alltid anat att du är en trollpacka och är lika förundrad varje påsk att du kommer tillbaka från Blåkulla.
  Satan Anna, sträck på dig och skit i jantelagen. Den har ändå aldrig passat dig!!
  Det finns så gott om ”små” människor och ibland tror jag de är överrepresenterade i hundvärlden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>