Veckan som gått…

…och den som kommer.

I fredags fm fick vi svaret på Chitsas progesteronprov och naturligtvis skulle hon paras  i lördags. Samma dag som vi skulle ställa ut på Köpenhamnsvinnarutställningen….. På söndagen skulle jag ju dessutom ställa ut på SBK Lund, vilket skulle vara premiär för mina fina Bouviertjejer, fasen också. Vi räknade i alla fall ut att vi nog skulle klara utställningen i Danmark.

Sagt och gjort, in med folk och hundar i bilen. För en gångs skull kom jag iväg som planerat och var på plats vid båten i tid. Gissa om båten var försenad?… Panik, för i vanlig ordning så var ju tiden tajt…. Iväg som ett skott på motorvägen mot Köpenhamn, efter lite flirt med parkeringsvakterna så fick jag köpa ända fram till entren. Ut med grejor och hundar och så världens rusning in mot ringen. Väl där fick vi upp tält och burar och slängt upp stackars Rocca på trimbordet. Eftersom jag inbillat mig att det var 20 hundar före mig så hade jag ärligt talat inte engagerat mig speciellt i henne så hon var i behov av en ordentlig genomkamning och putsning. Men det gick och hon var klar i tid.

Det var en domare från Ungern som dömde och förutfattade meningar som man har tänkte jag att han inte skulle ha en aning om vad han gjorde. Men jag måste säga att han satte fingret precis på de fel mina hundar har, han missade ingenting, vad roligt det är att ställa för sådana domare.  Han dömde ju både Bouvier och Schapendoes och bra dessutom. Inte många domare som ”vågar” döma ner hundar i Championklass men de som han inte tyckte höll måttet åkte raskt ut.

BIM Saqui och BIR Camagis Remi

BIM Saqui och BIR Camagis Remi

Det blev i alla fall så att Rocca blev Köpenhamnsvinnare även år 2010. Hon blev BIR och Dittes Cudjo BIM och KBHV han också. De var de enda 2 av Bouviererna som fick Excellent. Saqui knep också en KBHV-titel och blev BIM. BIR blev Nilodottern Camagis Remi. Hagge blev 3e bästa tik och knep därmed Certet, så nu är hon även DKUCH. Hanhundscertet snappade Yuma åt sig. Chitsa blev 4a bästa tik och Wamblee fick R-Cacib. Så vi var ganska nöjda när vi stuvade in oss i bilen och fortsatte färden mot Holland.

Vi var framme sent på kvällen och fick parat. Det tog säkert flera minuter innan allt var klart. Skönt med lättparade hundar som fixar allt själva. Vi kunde lugnt titta på och dricka vårt kaffe.

Vi tog in på hotell i Eindhoven och hann dit precis i tid för att hinna beställa var sitt glas rödvin att ha på sängkanten. Morgonen efter körede vi tillbaka till hanen och blev bjudna på god frukost. Sedan tuffade vi hemåt igen och var hemma vid 24 tiden, ganska slitna, men nöjda. Medan vi satt och köade på autobahn var Marie och Mini på Korning i Karlskoga. De skötte sig med den äran och klarade av det fint. Så nu kan han kalla sig KORAD Excerno Quadratic Quanto af Marwin, stort Grattis Marie! På samma Korning klarade sig 2 hundar till som är efter Excerno-tikar, jätteroligt tycker jag. Grattis till ägare och uppfödare.

Veckan hittills har gått i en rasande fart. På söndag ska vi ha introduktion i IPO-spår. Det ska bli jätteroligt. Det blir en salig blandning av Schappar och Bouvierer, både unga och gamla. Återkommer med hur det går. Troll är i alla fall jätteduktig, hur gullig som helst är hon när hon spårar liggande, hon kryper fram i spåret när det inte går fort nog :) Härlig valp!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>